marți, 7 iunie 2011

Sting Symphonicity la Bucuresti: King of Pain !

mda. Yoghinul si 50 de bulgari la instrumente in piata constitutiei, un fel de festivalul berii redux, doar ca in loc sa fie moca a fost cu preturi koiose, de la 400 ron de stat jos la 190, si un pret "populist", 135 ron pe "gazon", poanta cea mi buna. Intrat greu, cu control de tip anti-tero, bere scumpa, la 1 jeton juma carlsberg, adica 7.5 ron, Guiness la 2 jetoane juma (12,5 ron), Jeggermeiester 2 jetoane (ete-te nu ne mai fraierim nenica) si Sting jumate pe lumina, cu un banner imens banca sponsora la jumatea scenei, deci in spate cam nime nu asculta ci se vocifera, se minca popcorn, hotdogi si biscuiti tuc moca ca s-au dat la intrare, doar la megahituri (Desert Rose, Every Breath you take, Roxanne), leganaturi de gagici si fredonari entuziaste. Aspect de serbare cimpeneasca pe gazon, adica pe asfaltul de pe strasse, cu luminile aprinse pe cele 2 cladiri (frumos ar fi fost proiectiile de concert), cu un Sting mititel pe scena, si inca multe punctisoare si un sunete strident, mai ales la sectia suflatori. Acum, am auzit dinainte ca genul asta de oncert nu e pentru un asmenea loc dar, de, daca aicea, aicea e. Si fiind in the city am zis sa symphostingicity si eu. Ca anul trecut al Elton John a fost excelent, dar e adevarat ca am patruns pina in fata scenei. Aici n-am banuit ca o sa fie intzarcat, nu ca mi-as fi dorit sa stau jos tot concertul.

Cica 10.000 de oameni au cotizat pentru cel mai muzical yoghin. A treia lui venire in tzara lui Mitica -am vazut-o pe prima in 1996 cu 100 de marci germane (ca inca mai era vreme lor si nu exista EU), am vazut si Police care e magnum opus stingus (inafara de rolul din Dune si inca citeva) si am vazut acum si piesa Russians, orchestrata frumos, ca oricum era inspirata de Prokoviev si Ceaikovski, cea care m-a impresionat putin, la fel ca Mad About You ! La Message in a Bottle am gasit ca versiunea noua e "Sending On an SMS" inlcuind O-ul cu M de la M...(Manowar, fireste !). Asha ! Cintind King of Pain mi-am dat seama ca pentru mine si inca citiva fraierici Stingul a fost un sting adevarat, adica o intepatura, auditiva si vizual cit un purice, si m-am dus sa schimb bani in jetoane si apoi jetoanele in beri, pe care mai tirziu le-am schimbat intr-un scurt metraj la gard dar nu in incinta :). If I Ever Lose My Faith in You...und I did :-> !
Alta treaba de kkt a fost ca dupa o ora s-a dat pauza, si douajdeminute a fost mai aglomerat la chioscuri si prin multime. Timp in care am uitat si de ce am venit si ma rugam in stilul "alt concert n-avetzi ?". Chiar mi-as fi dorit sa intre un Love at First Sting, sau Sting on a Tail, anume Scorpions, care fiind nemtzi, au stiut cum se face un concert simfonic, ala cu Orchestra simfonica din Berlin (Moment of Glory)
Ii pling pe cei care la Bon Jovi au bilet "Gazon", dupa cum am mai spus/scris/zis/urlat degeaba, in Romania daca vrei sa VEZI un concert, trebe sa ai bilet de A )golden circle, sau cum vroiau sa faca la Jovi, Platinum, mah tata mah, nu va mai ajunge ?) sau sa te descuci sa stai in fatza (asha cum de fapt ii shade bine oricarui roman de bine), nu la Cu-cur-igu, unde am auzit mai mult rumoarea colegilor de "gazon", decit simfonicitatea. Un spectacol care ar fi fost excelent la Sala Palatului sau la Ateneu, intr-o piata unde sunetul s-a dus in vint...I Hung my Head ! si That's Not the Shape of My Heart ! Altfel, un concert mai mainstream nu se putea, despre care am dezbatut daca e reprezentativ sau nah pentru middle class-ul romanesc. Repet ca ma refer la "GAZON", pentru ca la fitzele de pe scaune n-am avut acces !
Dupa patru beri, 2 pachete de Tui si un hotdog de 2 jetoane (adica 8.20-10.40, cu pauza de repriza ca la meci, sau ca la concert, ca deh e stingfonic), ne-am dus sa mai bem ceva si sa mincam niste mici la hanul berarilor. Berico-mico-nici-city ! Dupa care am dat o tura fantomatica prin Centrul Isteric unde Vlase (sau vreun comesean, ca erau multi in noroi, gazon de strada Covaci :) povestea unui grup de prieteni de la Niste Domni si Fii, cum ca "AC/DC aia trupa, m-as duce sa-i vad in concert tot timpul, pina o sa moara !" See ya at Alice Cooper !

ie-te asha mici i-am vazut shi io !
-------------------------------------
Setlist, 6 iunie 2011:

1. Every Little Thing She Does Is Magic
2. If I Ever Lose My Faith In You
3. Englishman in New York
4. Roxanne
5. Mad About You
6. When We Dance
7. Russians
8. I Hung My Head
9. Why Should I Cry For You?
10. Whenever I Say Your Name
11. Fields Of Gold
12. Next to You

pauza 20'

13. Shape Of My Heart
14. This Cowboy Song
15. Moon Over Bourbon Street
16. End Of The Game
17. All Would Envy
18. King of Pain
19. Every Breath You Take
20. Desert Rose
Encore:
21. She's Too Good For Me
22. Fragile
23. Message in A Bottle

5 comentarii:

  1. Hahahahaha,excelent Mr. Alin !:)))
    Casu Marzu!

    RăspundețiȘtergere
  2. daca ai avut invitatie, ok, daca ai dat banii, esti mai fraier decat pari.

    RăspundețiȘtergere
  3. cum zicea un amic: "parca suntem la un fel de picnic si se aude muzica dintr-o masina cu usile deschise"

    RăspundețiȘtergere
  4. In alte tari o fi inventat chestia asta cu Normal Circle (zis si Gazon)? Sau e pur romaneasca? Oricum, multi romanasi nu-si pun problema ca artistii se vad ca niste purici pe scena sau ca se aude prost - sunt fericiti doar ca sunt acolo si ca respira acelasi aer cu o vedeta. Nu conteaza cine e, vedeta sa fie.
    Geo

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-am adus aminte de concertul ala din '96...la care mi-am dorit atat de mult sa merg, incat desi facusem hepatita A in camin in Grozavesti, am zis ca nu o sa-l pierd...si Sting a facut minuni de mi-a trecut absolut tot...Bine ca nu am venit acum, ca probabil m-as fi imbolnavit la loc de nervi. La unii artisti este mai bine sa ramai cu imaginea pe care ti-ai facut-o cu mult timp in urma, asa si in cazul lui Sting...La BV de ziua mea in beci tot cu Sting mi-ai sucit capul :):):)

    RăspundețiȘtergere