miercuri, 23 ianuarie 2013

Medalion Alexei Gherman la Bucuresti

communique:
În perioada 11 -14 februarie sosește pentru prima dată în România, marele regizor rus, reprezentant al noului val al cinematografiei rusești Aleksei Gherman Junior, fiul maestrului Aleksei Gherman Senior.
Primul său lung metraj, “The Last Train/Ultimul tren”, obține premiul “Luigi De Laurentiis” la Festivalul Internațional de Film de la Veneția , “Amnesty International - DOEN Award / Premiul Aministiei”, la Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, Premiul FIPRESCI și Golden Alexander la Festivalul Internațional de Film de la Thessaloniki. Cel de-al doilea lung metraj, “Garpastum”, un alt succes al tânărului regizor rus, este nominalizat pentru Leul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Veneția și câștigă Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia. “Soldatul de hârtie” obține Premiul pentru Cea Mai Bună Regie/Leul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Veneția.

“Paper Soldier” va deschide evenimentul “Aleksei Gherman - Medalion de familie”, în prezența lui Aleksei Gherman Junior în ziua de 11 februarie ora 19:00 la Cinema Studio. Evenimentele din film se desfăşoară în anul 1961, în Baikonur. Filmul povesteşte şase săptămâni din viaţa doctorului Daniil Pokrovski, care pregăteşte grupele de astronauţi pentru ieşirea în Cosmos, fiind sfâşiat între teama pentru aceşti oameni eroici pe de o parte şi dragostea şi regretele faţă de două femei dragi, soţia şi iubita, pe de alta.
În cadrul acestui eveniment, Aleksei Gherman Junior va introduce filmele tatălui său, Aleksei Gherman Senior, considerat de către critici „guru cinematografului rus, o legendă vie, cel mai important cineast rus după Tarkovski sau chiar mai important decât acesta și mai interesant”. Filmele în regia lui Aleksei Gherman Senior care vor putea fi văzute la București sunt “Punct de control” (1971), "20 de zile fara razboi" (1976) si „Prietenul Meu Ivan Lapsin” (1984).


Pagina de facebook a evenimentului aiciNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu