sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Georges Lautner RIP

une aussi longue absence...:( intre timp au murit Geo Costiniu si Syd Field, guru of screenwriting, si acum, Georges Lautner, grand realisateur francais. L-am vazut la Cannes in 2011 la FNAC in Cannes, cu Remy Julienne, si anul trecut la Cannes Classics cu Les Brabouzes (1964), cu dialoguri delirante de Michel Audiard .

Pentru mine va ramine cu titlurile Flic ou Voyou -Politist sau delicvent-la cinema in, si Le Professionel, pe video, ambele cu Belmondo, de care l-a legat o prietenie si filmografie selecta, si excelentul Mort d'un pourri (Alibi pentru un prieten, pe ecrane in 1978), cu Alain Delon si un episodic fascinant Klaus Kinski). Si n-o sa uit nciodata vizionarea deliranta la Les tontons flingueurs (1963) la tonton Antoine, parca dintr-o lume si vreme diferita.
Alte clasice, seria Le Monocle-1962-cu paul Meurisse, Ne nous fâchons pas -1966, cu Lino Ventura si Michel Constantin, prezent in multe din filmele sale, ca si Mireille Darc si Bertrand Blier, si Le Pacha -1968, cu Jean Gabin. Georges Lautner avea 87 de ani si era retras din cinema din 2000.

Ennio Morricone-Chi Mai, din Le Professionel la carui final (de vazut aici) ne-a descumpanit si facut sa plingem in 1981, ca si acum :(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu