vineri, 14 martie 2014

Man on the Rocks : Mike O is back...:)

Noul album la lui Mike Oldfield, al 25-lea din cariera, la 60 de ani si dupa un amar divort, trebuia sa se numeasca ROCK. Dar acum (aparut pe 3 martie 2014) se numeste finally MAN ON THE ROCKS.
e un album de 11 piese, integral cu voce, anume newcomerul Luke Spiller de la trupa brtanica The Struts.



Ciudata combinatie, vocea lui Spieller, lup tinar...mi-as fi dorit sa il aud pe Mike pe tracks, mai ales ca e un album extrem de personal. Si iata ca dorinta mi-a fost indeplinita. Pe boxset, pe discul trei toate piesele apar ca demo-uri (discul doi contine varinetel instrumentale, dar se simte clar ca nu au fost compuse pentru a fi asculate fara versuri, toate scrise de Oldfield, mai putin ultima piesa), si sunt interpretate vocal de Oldfield. Si chiar daca vocea sa nu e atit de profi, doar de aceea a colaborat cu atitia vocalisti si vocaliste, sincer il prefer. Flaws are only human, iar durerea si profunzimea tonului din Nuclear, Chariots, Castaway, Minutes (partea dark), sunt compensate de partea light/adventure, piraterie (Sailing, Moonshine). mai e si mixul de light & shade de pe Man On The Rocks si Dreaming In The Wind.
Si partea neutra, povestile despre Olimpiada de anul trecut (Following The Angels) si despre uraganul Irene din 2011 (Irene). Discul se inchide cu un cover dupa piesa gospel, I Give Myself Away, dupa cum zice MO, ”A worship song written by William McDowell.”
Dupa The Boss (High Hopes), acum Mike O, unul din eroii mei muzicali cei mai timpurii, imi face un cadou minunat, acest Man on the Rocks (ain't we all, or at least some :), Big thanks, Mike. And who knows, maybe now, a live tour :) ?


2 comentarii:

  1. Poate scrii ceva si despre albumul High Hopes.Mi-e dor de review-urile din revista Republik...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am scris un review in revista Sunete, nr pe februarie, poate o gasesti pe undeva...:)

    RăspundețiȘtergere