miercuri, 28 martie 2018

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

cronica mea din Zile si Nopti !
Pentru că nimeni nu a rezolvat cazul morții violente a fiicei sale, Mildred Hayes (Frances McDormand) închiriază trei panouri publicitare în afara orașului Ebbing, din Missouri, pe care scrie mesaje în care cere socoteală poliției locale.






















Competitorul principal al Oscarurilor de anul acesta, în fața lui Guillermo Del Toro și a „Formei apei” (The Shape of Water), „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri/Trei panouri în afara orașului Ebbing, Missouri” – intră în cinema numai pe 23 martie, dar mai bine mai târziu decât deloc.
Nominalizat la 7 premii Oscar, filmul a primit două, de actorie – Frances McDormand, cea mai bună actriță în rol principal și Sam Rockwell, cel mai bun actor în rol secundar. În film mai apare Woody Harrelson, în rolul șerifului Willboughy, și el nominalizat la Oscar.Scris și regizat de irlandezul Martin McDonagh care s-a lansat cu favoritele-cult „In Bruges” (2008) și „Seven Psychopaths” (2012), „Three Billboards...” a avut premiera la festivalul de film de la Veneția, unde a primit premiul de scenariu.
Apropiat de filmele fraților Coen, cu umor extrem de negru, dar și tensiune politică și feminism, „Trei panouri”, titlu lung, ciudat și concret, merită o excursie la cinema în Ebbing, Missouri.

3,5 stele din 5/ 7 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu