miercuri, 28 octombrie 2009

Paranormal Activity (2007)


aud ca lumea se perpelea de filmul asta din 2007 cind a fost la slamdance ! incet incet cu buzz si word of mouth a crescut, a fost cumparat de Paramount (in US) si acum a iesit in sali in SUA si a incasat 62 de mil $ in primul w/e. Filmul lui Oren Peli a costat 15.000 $ si a fost facut ca un fals document (nu documentar), gen materiale gasite, in speta casete video (DV i suppose).
dar asta poate sa fool in cel mai bun caz un copil naiv sau retardat, si nu cred ca marketingul viral a fost similar cu cel de la Blair Witch Project sau Cloverfield, care au fost date drept "pe bune". Un cuplu are activiate paranormala in casa, o fantoma sau un demon ! U-u-u ! iar el filmeaza tot ! Dar ce se intimpla daca pe mine nu ma intereseaza ei doi si nu ma impreioneaza ce li se intimpla ? Plus gimmickul de explicatie gen Exorcistul ripoff, un Entity meets Poletgeist facut stil youtube.
2 1/2 din 5, 5 din 10
cinema nu e, dar geniul de marketing care l-a facut sa i-o traga gros sperjurului de Saw VI, respect ! plus, ca da, putea sa-l fac oricine dar uite, l-a facut cine l-a facut, si ideea e ca in mod normal nu avea cum sa si-l distribuie atit de succesful
unul din marile scoopuri (im)posibile de data recenta


trailerul superschmeker care iti arata publicvula screening si sperieturile lor
si primul film care a beneficiat de gimmikul DEMAND IT (oamenii au accesat situl si au cerut distribuitorului sa-l dea si in orasul lor)
deci Rec, Cloverfield, si mama si tata lor, Cannibal Holocaust , it ain't, chit ca cica Spielberg s-ar fi speriat de moarte, n-ar mai fi putut sa se uite de la jumate (eh, vezi, eu am adormit!!!) si le-a sugerat sa schimbe finalul original (de unde a aparut altul, sunt ambele pe youtube)
mi-a placut omagiul Monty Python: "What is your name? What is your quest? What is your favorite color?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu