vineri, 4 decembrie 2009

recuperari: Diner (1982)

mi se pare incredibil si neverosimil ca am vazut abia cum DINER complet, dar in conditii excelente si cu un documentar revisitied dupa 20 de ani, very dissaponting ca Mickey nu participa../
remember "fuck or fight",
"the flip side"...High Fidelity avant les CD's...
unul din cele mai bune filme de debut (Malick and Orson included) si cel mai bun film al lui Barry Levinson (Rain man si Wag the Dog included). Am vazut din el mereu pe TCM (via MGM), si chiar pe youtube, sau greatest hits on TV, si am mai fost intrebat: "Cum, nu ai vazut Diner ?" , "Nu, nu in intregime". Si trebuie sa recunosc, ca de-a lungul anilor fascinatia pentru el mi-a fost mentinuta de rolul lui Mickey Rourke, Boogie, si de scena cu popcornul din cinema (the touch the pecker bet)!

filmul din cinema e obscurul A Summer Place (1959), not that it matters, filmul include si A saptea pecete de Bergman ! si are referinte la Sweet Smell of Success (1957), unul din personajele episodice citeza replici din film, il stie pe tot pe de rost !!! Si unul din baieti zice, "astia micii sunt mult mai ciudati ca noi" (true again to this day)

Am auzit ca era sa nu iasa filmul, pentru ca studioul (MGM) nu gasea ca ar fi semanat destul cu Porky's pentru a avea cit de cit un succes comercial. Producatorii Jerry Weinbtraub si Mark Johnson sunt cei care l-au sustinut pe Levinson, el insusi incurajat sa-si scrie amintirile din tinerete de Mel Brooks pentru care a scris Silent Movie si High Anxiety. MAi tirziu Levinson a prins curaj si a mai scris despre Baltimore la finele anilor '50, continuind cu TIN MEN, apoi cu AVALON si finalmente cu LIBERTY HEIGHTS, filme din ce in ce mai scumpe si mai putin cu appeal la public.

anyway, Diner e printre ecel mai bune coming-of-age americane ale epocii, la fel ca The Wanderers al lui Philip Kaufman sau The Last Picture Show dupa Larry McMurtry al lui Bodanovich, sau chiar American Graffiti.

I‘ve been meaning watch "Diner" again since seeing Mickey Rourke’s comeback film "The Wrestler". Twenty-six years in Mickey Rourke’s life must be dog years. The entire cast has gone on to (more or less) consistent acting careers, but for most, "Diner" holds up as some of the finest work on their resumes
.

dintr-o cronica aleatorie mi-a placut ca-i da lui Mickey dog years, adica kudos bro !
Pina la urma nici unul din actorii din film (except Kevin Bacon n-a ajuns nici macar la nivelul de a-i atinge popcornul:), poate Ellen Barkin i l-a atins :-) ca s-au reintilnit in Johnny Handsome).
Steve Guttenberg, da, Police Academy-uri la greu si 2 Cocooni si 3 men and a little baby, Daniel Stern, fuck yeah, cit despre Tom Daly sau Paul Reisser cred ca n-are rost sa amintesc. De asta e frustrant ca Micksterul nu apare deloc pe dvd. Oricum el e cel care alege diferit, "intre Frank Sinatra si Johnny Mathis", pe Elvis Presley. Multa lume considera scena inspiratia pentru openingul la Reservoir Dogs al lui Tarantino.


Suddenly, life was more than french fries, gravy and girls.

4 din 5, 8 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu