marți, 6 octombrie 2009

Animest # 4: Mary si Max

addenda: Am aflat de la Vlad, exec director, ca a asa a venit din Australia, Mary si Max, au venit deci, cu bobinele inversate...adica 2 in 1 si asa mai departe..
si am vazut filmul luni si s-a reparat sunetul si proiectia pt Patria, sau cel putin pt fest, si merita oricum, cu vocile lui Philip Seymour Hoffmann (evreul Max Jerry Horowitz) si australianca Mary (Toni Colette). Povestea adevarata a prieteniei de scrisori dintre un newyorkez obez cu sindromul Asperger si a copilitei disfunctionale Mary, in anii '80, e de fapt o megadrama gen Stanley & Iris si worse, dar animatia funny a australianului Adam Elliott (omul a laut Oscarul de sm animatie in 2003 cu Harvey Krumpet, povestea unui tip cu sindromul Tourette...) o salveaza si scrisorile sunt pline de miez si de glumitze pline de spirit.

Umor negru cit cuprinde despre chestiile serioase si nasoale din viata, cum ar fi adictia de orice fel, alcolismul si altele, singuratatea, moartea si bolile psihice. daca ici acum nu va-am facut curiosi...din pacate nu stiu unde-l mai puteti vedea...
4 din 5 ! 8 din 10 !

Un comentariu:

  1. Foarte misto si Les Lascars si 9. 99 $. Dar filmul fest este, probabil, mary and max.Zic probabil ca nu le-am vazut pe toate.

    RăspundețiȘtergere