sâmbătă, 17 iulie 2010

Predators !


Tagline:Fear is Reborn
Dupa 23 de ani de la original un sequel (triquel) care ignora AVP-urile (chiar imi bateam capul in timpul vizionarii ce era cu piramida) si introduce elemente noi (alti predatori mai schmekeri si mai mari si mai uritzi), dar basiclly e un twist la primul film si un soi de Hard target cu elemente SF.
Predators e un B movie destul de fun dar si inofensiv, pentru o continuare la un cult atit de clasic si un film asteptat (l-am pus in topul meu pt hbo de filme de vazut in 2010 dar asa am pus si Robin Hood si The A Team si Iron Man 2 :(), cu Ghost Writer si Shutter Island am avut dreptate, la fel cu inception, sa vedem cum o fi The Expendables, hopefully the good B movie of the year in locul lui predator-s 9desi cred ca locul e ocupat definitiv de Book of Eli).
Adren Brody e chul, chiar nu-l mai vezi pe firavul Pianist jewish boy, regia Ok, ungurul-american Nimrod Antal (la al treiela film in America-dupa Vacancy si Armored, inca nu si-a depasit debutul maghiar, Kontroll), cred ca a facut o mizanscena mai normala decit ar fi facut Rodriguez, a la carui proiect a fost si pe al carui scenariu original din 1994 se bazeaza. Filmari de sus, DOP un alt maghiar, Gyula Pados, elev al lui Lajos Koltai, omul lui Nimrod la Kontroll !

Oleg Tatarkov e malac rus si da un twist in ruseste la replica cult din filmul lui Mc Tiernan, mai apr alte animaultze, dar la un moment dat ma simteam intr-un episod din Outer Limits sau Twilight Zone sau din Star Trek, desi putea sa fie si din Lost(ma refer la faza cu Laurence Fishburne, venit via Apocalypse Now meets Matrix, sau Mad Mel squirel sau ce-o fi fost din Ice Age 3, dar disparut gen cum dispar gagicile care-l insotesc pe Snake in cele 2 Escape a lui John C, a bon entenderur shoot...). Danny Trejo e irosit iar de Topher Grace si venom-urile sale ma lipseam. Alice Braga continua traditia personajului feminin hispanic din primele 2 filme !
Muzica lui John Debney (nah, John who ?) este o reciclare fidela a score-ului fantastic al lui Alan Silvestri din primul si al doiela film, la fel efectele de sunete si celelalte predatoreli (Silvesti n-a putut face muzica pt ca lucra la The A Team, cred ca ar fi trebuit sa-si protejeze creatia, pt oricum muzica de la The At team nu va fi vreodata obiect de cult). La final, Long Tall Sally (Little Richard) e un wink pentru inceputul din Predator.
5,5 din 10, 2 3/4 din 5
a

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu