sâmbătă, 4 februarie 2012

RIP Ben Gazzara

s-a dus si Ben Gazzara. Avea 81 de ani. Comentariile pe imdb spun, RIP Jackie Treehorn ! Da, the legacy of The Big Lebowski ! Actor-fetis al lui John Cassavetes -Husbands-1970, The Killing of a Chinese Bookie-1976, Opening Night-1977 - si lead pentru Peter Bogdanovich (Saint Jack-1979 si They All Laughed-1981 !),
Au fost buni prieteni, Peter Falk (si s-a dus la jumatate de an dupa el) cu Ben Gazzara si John Cassavetes, care i-a regizat in filmele sale-au jucat impreuna in Husbands !

Primul rol important pe ecran, acuzatul din Anatomy of A Murder (1959), pe care-l apara James Stewart. A fost si Al Capone (Capone, 1975), si Il Camorrista (1985).
Si Charles Bukovski in Tales of Ordinary Madness/Storie di ordinaria follia al lui Marco Ferreri-1981. A facut multe filme in Europa, mai ales in Italia, a fost insurat cu Janice Rule, a avut o idila cu Audrey Hepburn si au facut doua filme impreuna, un thriller dupa Sidney Sheldon, intitulat Bloodline (1979) si They All Laughed al lui Bogdanovich.
A jucat in arthouse- Dogville, Buffalo 66, Happiness, dar si mainstream- Roadhouse, remake-ul la Thomas Crown Affair. Ultima oara l-am vazut la cinema in schetch-iul din Paris, je t'aime (2006).

Obituary in The Guardian.
si obituary de A.C. pe situl hbo , care citeaza din Peter Bogdanovich: „They don’t make actors like Ben anymore...I'm going to miss him a lot.”

so do we :(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu