duminică, 12 februarie 2012

The Hunter (2011)

Frumos si trist, dar inegal, The Hunter e un nou film australian care va intra in cinema si in SUA (cumparat de Magnolia Pictures dupa premiera de la Toronto). Regizat de Daniel Nettheim, al carui singur film de cinema dateaza din 2000, in rest a facut TV, si de
producatorii lui Animal Kingdom, cu Willem Dafoe in rolul unui vinator singuratic, angajat de o companie farmaceutica sa vineze ultimul tigru tasmananian, o naluca sau legenda. Pe linga peisajul tasmanian si fata de ascet a lui Dafoe (well, he was Jesus, wasnt he ?), structura e destul de eliptica si oarecum incoerenta.

Filmul e bazat pe un roman al Juliei Leigh, cea care a scris si regizat scandalosul Sleeping Beauty-in competitie la Cannes anul trecut-. Cartea a fost scrisa cu 12 ani inainte (1999) si a primit premii in Franta (Prix de l'Astrolabe Ettonants Voyageurs),in Anglia (Betty Trask Award), si in SUA The New York Times book of the year. Personajul principal, vinatorul, in carte M, in film Martin, este un insingurat, care relationeaza cu familia la care il pune in gazda Jim Mindy (Sam Neill), si al carui tata a disparut in salbaticie anterior. O tona de nominalizari la premiile Institutului Australan de Film, premiu pentru imagine (superba, de Robert Humphreys) si muzica (Michael Lira, Andrew Lancaster, Matteo Zingales). Ar fi meritat la cinema si probabil mai crestea cu juma de punct.
3 din 5, 6 din 10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu