marți, 13 noiembrie 2012

Ce e de vazut in cinema -noiembrie-?

pt ca nu apuc niciodata, desi mereu vreau dar nah, asta e, sa scriu ce filme vad si cum le cotez. o sa incerc sa fac asta lunar macar.
Acum recomandari pt vremea asta de noiembrie (mai ales ca aveti in Bucuresti si Date Monday -cinema Pro si Hollywood Multiplex, si Crazy Thurday-The Light, si Orange Wednesday-cam peste tot, adica trei zile de filme de vazut mai ieftin decit in w/e. Mai ramine joi cind e zi de avanpremiera sau premiera. Deci, alfabetic:

Argo-al treilea film de (si cu) Ben Affleck, despre criza de ostateci din Iran si cum Hollywoodul a contribuit la o poveste tinuta secreta de CIA pina acum citiva ani. And remember: Argo f..k you !
4 din 5, poate merge la Oscaruri (scenariu adaptat ?)
Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté/Astérix & Obélix: În slujba Majestăţii Sale. A patrulea Asterix e cel mai fun, si e si el 3D. Glumele cu britanicii care beau apa incalzita si cu indianul clandestin sunt f. funny, plus rapeluri. 3 din 5.
Dredd 3D-bun 3D, film intunecat si violent, pt fani. 3 din 5.
Killer Joe-noul Friedkin, tot dupa piesa lui Tracy letts ca si anteriorul Bug (2006). Comedie neagra, film noir crispy, cu un Matthew McConaughey exceptional si inedit, si o Gina Gershon extrem de curajoasa.
4 din 5.


Lawless-vazut la Cannes (???! ce-o fi cautat in Selectie nici ei nu stiu). Nu e nici The Road, nici The Proposition, acest nou film de John Hillcoat, western din timpul prohibitiei, scris de Nick Cave dar are un Tom Hardy (noul Mad Max nevertheless !!!) excelent si gijiit. 3 din 5.
Looper-noul SF thriller clasic. 4 din 5. cronica aici.
ParaNorman-dintre desenele animate (neaparat 3 D, nu ? 3 1/2 din 5. Mai bun ca Tim Burton de cei ce au facut Coraline.
Sa nu punem la socoteala Finding Nemo, proaspat cofat si el in 3D.
Premium Rush-speed pentru biciclisti. Cu un Michael Shannon copios, si cu Looperul insusi, Joseph Gordon-Levitt, alergind pe bicicleta prin New York. Schpritz de vara, mai mult sprite de vara. Road Runner cartoon, hyperkinetic, regizat de scenaristul David Koepp.
3 din 5.
Silent Hill Revelation 3 D-duda lipsita de imaginatie, totul e ca-n 1. 1 1/2 din 5
Skyfall -4 din 5 -al 23-lea Bond de vazut neaparat. NU la imax, ca e blow. Mai mult TDKR decit Bond dar nah, times-are-a-changin. Cel mai supra-regizat Bond de pina acum. De catre Sam Mendes. Excelenta piesa de generic, si genericul insusi. 4 din 5.
si sa fim patrioti:
Dupa dealuri-exorcistul fara exorcism. 2 ore si jumatate de dulce grai moldovenesc cu Alina, Voichitza si Parintele. Film iranian, daca te iei dupa poster. Nadir si Simin-a separation. Cum s-ar putea promova: Dupa dealuri, suntem noi, care te exorcizam pe tine ! Vezi-l, pacatosule !
Daca vrei ceva mai vesel, asteapta Ho Ho ho 2 :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu