sâmbătă, 13 aprilie 2013

Lucian Ban Transylvanian Concert live !

Concert unic Ban/Maneri/Parkern la Bucuresti pe 14 mai 2013, la teatrul Odeon !
În mai 2013, Mat Maneri & Lucian Ban vor celebra printr-un turneu major european lansarea albumului "Transylvanian Concert" pentru legendara casă de discuri ECM Records. Înregistrat în inima Transilvaniei, la Opera din Târgu Mureș (Palatul Culturii), albumul al cărui titlu a fost sugerat chiar de Manfred Eicher, directorul ECM, reprezintă documentul unui concert extraordinar – unul din acele rare momente în muzica live când chimia dintre muzicieni intră în terenul magicului, iar rezultatele sunt cu totul aparte.
Mat Maneri și Lucian Ban și-au început colaborarea în "Enesco Re-Imagined", celebrul proiect ce a re-interpretat muzica lui George Enescu dintr-o perspectivă a jazz-ului contemporan. Albumul cu același titlu (Sunnyside Records 2010) a câștigat elogiile presei internaționale, grupul susținând concerte în festivaluri și în săli de spectacol de ambele părți ale Atlanticului.
Albumul "Transylvanian Concert" conține o serie de compoziții originale ale celor doi muzicieni și un spiritual afro-american "Nobody knows the troubles I’ve seen", toate interpretate live în acustica extraordinară a Operei din Târgu Mureș. Editarea concertului de către prestigioasa casă de discuri ECM va pune România pe harta jazz-ului mondial.
Concertul din București este singurul, dintr-un turneu european incluzând concerte în 20 de orașe din 6 țări, care îl are ca invitat pe celebrul saxofonist EVAN PARKER, una din figurile centrale ale scenei europene de avangardă și improvizație și o legendă a jazz-ului britanic. Acesta revine în România pentru prima oară după un sfert de secol!
Concertul, produs de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în parteneriat cu British Council România, cu sprijinul Teatrului Odeon, va fi urmat, în lobby-ul Teatrului, de o sesiune de întrebări din partea publicului și de semnarea albumelor ECM distribuite în România
de ANDANTE (www.andante.ro)

pe 16 mai Ban/Maneri vor cinta la Ploiesti in cadrul Ploiesti Hot Jazz Summit Festival

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu