vineri, 31 mai 2013

Incepe TIFF 12 !

communique:
Festivalul Internațional de Film Transilvania debutează azi, 31 mai, de la 20.45, în Ursus Open Air (Piața Unirii) din Cluj, cu o porție de umor marca Pedro Almodóvar. Amanții pasagerii/ Los Amantes Pasajeros, un succes de casă și de critică în Spania, va rula în premieră în România, într-o proiecție unică.

Vor introduce ediția de anul acesta Tudor Giurgiu, președintele festivalului, împreună cu primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc.
Printre invitații speciali prezenți la gala de deschidere se vor afla Nik Powell, directorul National Film and Television School din Marea Britanie și vice-președinte în consiliul Academiei Europene de Film, celebrul director de imagine Ed Lachman (Trilogia Paradis, r. Ulrich Seidl), Pablo Berger - regizorul filmului mut Blancanieves (2012), David Lambert, regizorul și scenaristul Hors les Murs, Denis Côté, premiat recent la Berlin pentru Vic et Flo ont vu un ours, Frederic Boyer, directorul Festivalului de la Tribeca ( New York) și membru al juriului competiției.
www.tiff.ro.
Facebook: TransilvaniaIFF
Twitter: #TIFF2013

Pe lângă vizualul festivalului, regizorul Cristi Puiu a conceput și o serie de spoturi având-o ca protagonistă pe actrița Luminița Gheorghiu. Cele 10 fragmente, care împreună constituie o poveste, vor fi proiectate câte unul pe zi, în timpul TIFF, în anumite locații ale festivalului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu