joi, 5 decembrie 2013

Jan Akkerman la Brasov !!!

reminder:
Legendarul chitarist olandez, unul din cei mai bine cotaţi chitarişti din lume, revine în România pentru un spectacol pe scena Sălii Patria din Braşov. Evenimentul, care va avea loc pe 8 decembrie 2013 în cadrul Braşov Jazz Festival (ora 20.00).

“Jan Akkerman este considerat cel mai bun chitarist al lumii, cel puţin aşa au hotărât editorii revistei britanice Melody Maker. A luat „Harpa de Aur“ în Olanda pentru întreaga sa carieră, ţara în care este vedetă naţională. Akkerman a experimentat mereu cu chitare şi echipamente noi remarcându-se printr-un sunet special. A pionierat alternarea volumelor producând sunete degajate, fluide, susţinute, deşi este faimos şi pentru interpretări la viteze uimitoare. Akkerman este primul artist care a folosit lăuta într-o formaţie rock demonstrând un interes deosebit pentru cultura timpurilor medievale şi epoca Renaşterii.

Recunoscut la nivel internaţional încă din anii ’70, ca membru al trupei Focus alături de Thijs van Leer, Akkerman a compus monumentala piesă progressive rock, „Hocus Pocus“ şi, ca prin magie, a intrat în toate topurile de atunci şi a rămas în conştiinţa colectivă până în zilele noastre. „Hocus Pocus“ s-a auzit la cele mai importante competiţii sportive, emisiuni TV, reclame, jocuri video, filme şi seriale de televiziune. Muzicieni din variate zone muzicale au exploatat tema piesei folosindu-se de farmecul compoziţiei. O recunoaştem în cover-urile semnate de Iron Maiden, Vanessa-Mae, Michael Fath, Helloween, Marillion sau The Vandals.

Chitaristul olandez, Jan Akkerman a realizat aproape orice îşi poate dori un muzician. A cântat cu BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman, Ice-T şi a lansat peste 12 albume solo impresionând prin stilul său versatil, fără graniţe şi fără limitări, şi a primit distincţia Golden Harp, pentru întreaga activitate.”

bilete aici (65 ron)
simbata in cadrul Jazz Festival Brasov concerteaza Tanghetto.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu