sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Molly's Game (2017)

Molly's Game.png
Molly's Game , debutul lui Aaron Sorkin !
great rockin score by Daniel Pemberton !
4 out of five / 8 out of Ten !
noua mea recomandare in Zile si Nopti -in print & online !
la Brasov ruleaza la Cinema One !
*
Molly’s Game / Jocuri secrete 
Molly Bloom (Jessica Chastain), o fostă schioare devine organizatoarea unui joc de poker la nivel de top în Hollywood şi e arestată de FBI în cadrul unei operaţiuni care ţinteşte mafia rusească.

Biografiile scandaloase, sau filmele cu elemente biografice cu escroci sau oameni care au încălcat legea sau au găsit debuşeuri în ea şi la limita ei şi au făcut asta cu stil şi cu relativ succes, sunt foarte la modă în Hollywood- exemple de titluri asemănătoare recente, I Tonya, War Dogs, Wolf of Wall Street, Gold, The Big Short.
Molly’s Game e o nouă mostră de acest tip, un film inteligent, bine scris, filmat impecabil (de daneza Charlotte Bruus Christensen) şi montat superb care a avut 2 nominalizări la Globurile de Aur, pentru cea mai bună actriţă, şi cel mai bun scenariu. Mai ales e jucat la superlativ, Jessica Chastain e la un nou career high după Mrs. Sloan şi Zero Dark Thirty, decolteuri şi rochii noi spectaculoase la fiecare scenă- mi-a amintit de performanţa Juliei Roberts în Erin Brocovich. Ar fi frumos să ia un Oscar dar mi-e teamă că subiectul şi tema nu vor fi prizate de Academia AMPAS. Chastain e secondată de o distribuţie eclectivă cu un Idris Elba excelent în rolul avocatului lui Molly, Kevin Costner e tatăl lui Molly, Michael Cera, un jucător de poker -Player X, model compozit al unor actori celebri pokerişti din Hollywood, Graham Greene, judecătorul Foxman şi Jeremy Strong, antreprenorul Dean Keith.

4 stele din 5
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu