miercuri, 8 ianuarie 2020

Once Upon a Time in… Hollywood (2019)


OnceUpon a Time in… Hollywood/ A fost Odată la... Hollywood *


You're in for a Treat ! 
9 august este premiera mondială (și pe 16 cea românească) a celui de-al nouălea (și penultimul film anunțat că îl va face vreodată :(, de Quentin Tarantino, „Once Upon a Time in Hollywood”, selectat și în competiţia Festivalului de Film de la Cannes din mai a.c.Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Al Pacino, Quentin Tarantino, Kurt Russell, Damon Herriman, Timothy Olyphant, Mike Moh, Margot Robbie, Margaret Qualley, and Julia Butters in Once Upon a Time ...in Hollywood (2019)

Once Upon a Time in… Hollywood este magnum opusul lui Tarantino în care se achită de omagiile tuturor maeștrilor săi și încă odată, ficționalizează istoria, de data asta a Hollywood-ului, din anul 1969. La o durată epică de 2 ore și 42 de minunte, într-un superb widescreen (filmat din nou de Robert Richardson), filmul are o distribuție stelară ! Două din cele mai mari vedete de pe planetă își aduc aportul la maxim, din drag pentru Tarantino și invențiile sale filmice. Este un “bromance” între Leonardo Di Caprio și Brad Pitt, pentru prima oară împreună pe ecran. Di Caprio a jucat anterior la Tarantino, în Django Unchained, iar Brad Pitt în Inglorious Basterds.
Ce se întâmplă în film ? Di Caprio este Rick Nelson, un star TV în declin, iar Pitt este dublura sa, cascadorul Cliff Booth. Ei sunt personaje fictive, dar în jurul acestora, abundă personaje reale, cuplul Sharon Tate (Margot Robbie) și Roman Polanski… Și, bineînțeles membrii “familiei” Manson. Tarantino ne-a rugat să nu dezvaluim prea multe.și după ce o să vedeți filmul o să înțelegeți de ce. O plăcere cinefilă maximă, „A fost Odată la... Hollywood are cel mai nimerit titlu și reprezuntă suma carieriei lui QT.


5 1/2 stele din 5 :) 

*aparut in Zile si Nopti, august 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu