marți, 24 septembrie 2024

Anul Nou care n-a fost / The New Year That Never Came (2024)

 Anul Nou care n-a fost / The New Year That Never Came a intrat de azi în cinematografele românesti.

Uite, e la Cinema One Laserplex Brasov de la 18.15 mîine și poimîine în avanpremieră. Și la Cinema City AFI. Zic de Brașov, că vă plingeti ca nu aveti filme de vazut la cinema, mai ales românești !
Recomand in privat dar si in public :) Am recomandat în scris în Culturama de toamnă, dar încă nu a apărut. Am recomandat la HIT FM Brasov & Zona Metropolitana, atunci cînd am fost la Paul.
No tags here, ca ar fi prea multe.
Filmul de debut al lui Bogdan Muresanu, cel mai bun debut post-90-ist de la E Pericoloso Sporgersi al lui Nae Caranfil (1993), trecând prin A fost sau nu a fost al lui Corneliu Porumboiu (2006),
Bine, Boss. Acum la cîți mai mulți spectatori ! Și la EFA ! Și la Premiile Gopo !!! Mai bem ceva acolo la Anul ;) Care(le) a fost, ESTE !!!

așa, din Culturama, citez:

Anulnou care nu a fost, debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mureșanu

(premiat de EFA-Academia Europeană de film-cel mai bun scurtmetraj european pentru ”Cadoul de Crăciun” în 2019, filmul se poate vedea pecanalul Cinepub de pe youtube), 

șase vignete din Decembrie 1989, inclusiv cea din Cadoul de Crăciun. Premiera mondială în competiție la festivalul de la Veneția pe 1 septembrie, premii ca la Crăciun, pentru imagine, Boróka Biró (Gratulálok), scenariu, premiul FIPRESCI (juriul presei internaționale) și Premiul pentru cel mai bun film în secțiune Orizzonti !!!

Premiera în cinema la noi pe 27 septembrie . 2h18.



Un film costă cam cît să faci un spital mai micuț. Așa că ar fi bine să și însemne ceva.”

(regizorul Bogdan Mureșanu dintr-un interviu în Variety)


7 comentarii: