joi, 24 februarie 2011

Cronica mea la How Do You Know pe Feeder !

deci, un film care merge bine la noi -dar nu si la ei-unde n-a placut deloc si am inteles de ce, e outdated in genul comediilor momentului, am explicat si de ce, o sa vedeti si comentarii malitioase si virulente (as expected :-) pe feeder
motivele mele de vizionare in cinema (pe banii mei):
1. Jack
2. James L. Brooks
3. Jack
4. ce am citit cum ca ar fi atroce, si ca adormi la film ! always a challenge !
5. 15 minutes of creepy Jack


**********
and now cronica completa: (added end of March)

How Do You Know – As Good as It Gets 2010

De ce s-a atacat toata lumea pe How do you know?/Cum stii daca ai noroc?
(in dragoste, of course).
Acum stiu ca ati fi vrut sa scriu despre The King’s Speech, dar filmul din topic are cronici execrabile (inexplicabil, ca n-a facut rau nimanui), si la noi a facut de 4 ori mai mult public decit regele bilbiit. Deocamdata. Dupa Oscaruri o sa-l ingroape… dar nu de asta scriu de el, ci pentru ca sa-l apar. Pentru ca n-a facut rau nimanui. Si e As Good as It Gets – 2010.
James L. Brooks n-a facut decit 6 filme (Terms of Endearment – 1983, Broadcast News – 1987, cu William Hurt, I’ll Do Anything – 1994, cu Nick Nolte si Albert Brooks, As Good as It Gets – 1997, Spanglish – 2004, cu Adam Sandler, si cazul de fata, How Do You Know?), dar adunate 3 dintre ele au luat tone de premii. Ultimele 2 sunt flopuri groaznice si acesta, How Do You Know, a costat imens, pentru ca distributia (cast-ul) sa-si ia banii (120 de milioane de dolari zice netul).
Personaj fascinant si prieten cu Jack Nicholson, care a aparut in 3 din filmele sale, Brooks a lucrat in televiziune ca writer/producer in anii ‘60,. ‘70, breakthrough-ul sau fiind serialul Taxi, 1978-1983, pe care l-a creat. Pe linga acestea ramine ca producator la mega-cultul serial animat, barometru al culturii pop, The Simpsons !
Distributia la HDYK e oarecum trendy dar nepotrivita pentru textul lui Brooks, asteptarile celor ce vad filme de Judd Apatow, Greg Motolla, Todd Phillips, SNL alumni- noul trend in comedia americana-de la Will Ferrell la Steve Carell si Danny McBride ), Avind in vedere ca m-am pregatit deja cu filme cu Paul Rudd (de la Role Models la Dinner with Schmucks, trecind prin I love You, Man si Virginul de 40 de ani), mi-a placut Rudd, mai ales ca e aici are un rol tip Jack Lemmon din Apartamentul- patsy, figura trista, simpa-te-tic si bine educat-asa cum de obicei joaca Rudd, decent people !
Reese Whiterspoon e frumoasa si si ea trista si stiu ca basseballul nu are cum sa prinda la noi, avind in vedre ca ea e bassebalista din echipa SUA, tocmai pusa pe tusa pentru ca e prea batrina!!!
Iar Owen Wilson, sportiv cu sex appeal si pe val, e debil prin excelenta si joaca perfect asta…
Jack are un rol excelent, de father creep (y), al lui Paul Rudd… cu o glumita senzationala… legat de sex appealul sau de nestavilit… apare cam 15 minute dar nu degeaba (imdb zice ca Bill Murray ar fi trebuit sa faca initial rolul-tragic, interesul pentru HDYK, inclusiv al meu ar fi scazut cu cel putin 25%)
Plotul contine un riff Kramer vs. Kramer si altul la Bambi ! Uitati-va la AGAIG (adica As Good…) si vedeti similitudinile! Pina si locul unde se muta Paul Rudd, deasupra unui bakery, cu atmosfera frantuzeasca si cu aer de boema! Imagine superba de filmat staruri contre jour si prim planuri de Janusz Kaminski (DOP-ul atasat al lui Spielberg)… toate dau in mod cert un film mai reusit ca Spanglish si ca celelate comedii romantice pe ecrane! Si daca nu va convinge macar l-ati mai vazut pe Jack pe marele ecran – ca nu mai apare prea des si nici n-o sa … . Deci, what if this is as good as it gets in 2010 (stiu ca suntem in 2011 dar filmul a iesit in SUA pe 17 decembrie 2010)…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu