joi, 24 noiembrie 2011

Texas Killing Fields (2011)

bazat pe o poveste adevarata, filmul mi-a atras atentia prin titlu, am crezut ca e legat de franciza TCM (Texas Chainsaw Massacre). Texas Killing Fields e numele dat unei mlastini unde sunt gasite body parts ale unor fete disparute din zona, so million miles from the real killing fields (Cambodia). Filmul se intimpla in Texas inteleg dar e filmat in Louisiana ! Anchetatorii sunt Sam Worthington si Jeffrey Dean Morgan, deci un Avatar/Terminator: Salvation si un Comedian din Watchmen.
Morgan e Ok, Worthington nu mi s-a parut. Chloë Grace Moretz (Kick-Ass) e fata adolescenta cu probleme, mama ei disfunctionala e Sheryl Lee (exista si conotatii tip Twin Peaks) si Jessica Chastain e o agenta FBI. Stephem Graham apare intr-un rol secundar si se mai cinta niste piese de blues de The Americans. Muzica atmosferica de Dickon Hinchliffe de la Tindersticks.
Scenariul fostului agent DEA Don Ferrarone, care a fost consultant la filmele lui Tony Scott de data recenta (Deja Vu, Pelhalm 123) si la Miami Vice al lui Mann se poate sa fie Ok, dar regia nu e.
Dar Ami Canaan Mann este fata lui Michael Mann. E al doilea film al ei (a regizat si TV) si a preluat de la taica-su ceva idei, dar asta nu e suficient. Manhunter it ain't si nici macar coerent complet ! Editing muddy, si fragmentat, voit artsy !
Am intles ca regizor trebuia sa fie Danny Boyle si Cannan doar producatoare, dar Boyle ar fi renuntat, zicind ca e "so dark it would never get made".Ei bine, produsul final nu e !
just another entry in the serial killer genre, who already killed itself to death...

concluzie: fata lui Lynch e mai talentata ca fata lui Mann ! apropo de filmul Jennifer-ei Lynch, Surveilance ! Pe Jennifer au bagat-o la Cannes in midnight screenings, pe Mann-a, la Venetia, in competitie (wtf), dar tot nepotism se cheama :)
2 din 5/ 4 1/2 din 10 !
format: 2.35.1
titlu alernativ: The Fields
co-produs de casa de distributie dvd Anchor Bay cu Blue Light si Infinity Media.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu