sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Unbroken (2014)

am vazut Unbroken ! Nice try but trying it is :(
pacat de povestea fantastica a lui Louis Zamperini, ar fi meritat ceva mai bun ! filmul se opreste si devine monoton si plictisitor ! e corect dar nu duce greutatea povestii pina la capat. Newcomerul britanic Jack O'Connell e f bun in rolul titular, va avea cu siguranta o cariera impresionnat, aici Angelina a ales bine ! Si antagonistul Watanabe e bine gasit, starul rock japonez Myiavi (Roger Deakins ). Distributie exclusiv masculina, cu exceptia rolurilor mamei si sorei din flashbacks.
dupa ce calibru de scenaristi au lucrat pe cartea Laurei Hillenbrand, autoarea lui Seabiscuit: An American Legend (2001), intitulata Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption (2010),
adica fratii Coen, William Nicholson, Richard la Gravanese ? c'mon...putea sigur sa iasa ceva mai bun...poate AJ trebuia doar sa produca, dar intre timp vad ca a mai facut un film, si da, mai face unul !
din pacate Zamperini a amurit anul trecut in iulie, dar a apucat sa vada un rogh cut. Avea 97 de ani !
scroll-ul final e mai impresionant ca tot filmul, care mi-a adus aminte in fiecare secventa de un film mai bun.
Merry Xmas Mr. Lawrence, Podul de pe riul Kwai, Forrest Gump, ChangI (King Rat), Catch -22, Great Escape, etc,
THe Hill a lui Lumet zice Jolie ca a fost o influenta majora pentru ea si Deakins.
muzica de Alexandre Desplat -oare cind are omul asta timp sa compuna atit ???) piesa pe genricul final, Coldplay, cheesy, unfitted, why ?
Filmat expert in Australia de Roger Deakins (o alta filiatie cu fratii Coen) , nominalizat la Oscar (3 categorii, plus 2 la sunet, shuntat la categoriile principale, din motive obiective)

2 1/2 din 5 , 5 din 10 !
mai bine vedeti The Water Diviner (Promisiunea/ o alta poveste reala si legata de razboi), e si el stingaci, dar Russell Crowe e mai regizor ca Angelina ! Plus ca si joaca in film !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu