vineri, 19 februarie 2010

Tage 9-The Killer Inside Him

desi eroul zilei a fost Fritz Lang si colaboratorii sai la Metropolis, azi am mai vazut doua filme din competitie, The Killer Inside Me, take-ul lui Winterbottom al un noir de Jim Thompson si Mammuth, al patrulea film al colaboarii Kervern & Delépine.
mehr spater...(spater ist jetzt)
despre Killer am pomenit deja, cind am aratat poza cu Jessica Alba, pe cind era prezentat la Sundance...filmul a fost criticat deja, extrem de- ca fiind violent si misogin...
adica nah, Cassey Affleck e deja typecast, dupa psihopatii din Asasinarea lui Jesse James si din Gone, Baby Gone. Dar aici e mai insolent si nesuferit ca vreodata, in rolul lui Lou Ford, ajutor de serif in Texas. Un soi de American Psycho in orasul din Hud.

povestirea, scrisa de Jim Thompson in 1952 a fost descrisa de Stanley Kubrick, cu care Thompson a lucrat la Killing si Paths of Glory, ca:
"probably the most chilling and believable first-person story of a criminally warped mind I've ever encountered", citat folosit in promovare de distribuitorul Wild Bunch (in America la IFC Films).
Filmul este mega-sick si mega-noir, mi-a adus in cap Badlands al lui Malick, dar si Coup de Torchon si Grifters (alte doua filme dupa Thompson), Blue Velvet si chiar Funny Games. Not for the weak stomachs.
La Berlin nici unul din actori nu a au venit, poate pt ca stiau ca va fi o conferinat de presa controversata.

articol despre violenta-soc si receptia de la Berlin in The Guardian .

Winterbottom said: "Loads of films promote violence as entertainment, but I don't think this one does and neither would I want to do something that's going to encourage violence."

He said he had been inspired to make his first foray into the film noir genre by the novel, which "stayed with me for a long time and made me think about the way we behave. It's very Shakespearean, very shocking and pushes everything to the extreme and I wanted to make a film that was a very literal version of the book".


Winterbottom care mi-a fost simpatic pentru prima oara, desi filmul e sick si antipatic, e unul din cele mai bune pe care le-am vazut la Berlin, si dintre cel mai interesante neo-noiruri, mult peste overloaded-ul look al lui Shutter Island, si un exercitiu de stil in gen excelent. Lucrat stilizat pe muzica (Mahler, Im den Abendrot de Richard Strauss, Fever, arii din opere). Ambele femei sunt minuntae, si Jessica Alba si Kate Hudson si cred ca nu le-a fost usor sa joace scenele respective. Roluri secundare excelente, Simon Baker, Elias Koteas, Ned Beatty si Bill Pullman, dar mai ales Tom Bower.

si un afis si mai insolent:


4 1/2 din 5, 9 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu