joi, 30 ianuarie 2014

Kevin Costner Strikes back

Pe 18 ianuarie anul acesta Kevin Costner a implinit 59 de ani. Wow !
pe vremea lui Fandango
Costner a fost Elliot Ness in The Untouchables. Far out si over the top in Robin Hood. Costner a fost The Bodyguard, intr-un rol creat initial pentru Steve McQueen. Si nah, Waterwold, cu gills-branhii...Ne-a spart pe toti in No Way Out (ce final...) si in Revenge (da, Tony Scott), si ce film cu morala blank. A fost si Mr. Brooks, intr-un singular rol negativ, dar nu asa de negativ...Dar Costner a vrut sa devina auteur si a regizat filmele SALE (Dances with Wolves, Postman, Open Range). Acum e pe ecrane intr-un rol secundar in noul Jack Ryan (reeboot cu Chris Pine, sa-l credeti voi ca e Jack Ryan, singurul care a fost ok a fost Alec Baldwin in The Hunt for the Red October (1987), primul film dupa romanele lui Tom Clancy. Rol, care aflu l-a refuzat mult timp, Costner, pentru ca vroia sa faca Dances With Wolves. Problema cu filmul acela e ca atentia ti-era concentrata pe Sean Connery, el e starul filmului, Bladwin e supporting.
L-am vazut pe Costner pe scena, cintind (despre toata tarasenia, aici). Dead serios. Muzica country. El si the Modern West. E mai aprope de John Wayne si de Clint si de genul acela de Americana, aproape si de James Stewart si Gary Cooper.
"Costner was an earnest man for an earnest time: the patriotic, self-serious interregnum between Ronald Reagan and Bill Clinton. When that period ended and a more ironic age began—when U2 shifted gears from Joshua Tree to Achtung Baby—Costner’s earnestness did not dissipate. It ballooned. “A man like Costner would be killed by humor,” Thomson once wrote. “The gravity stands high and bright, like an eagle on a peak.” Clooney acts, Clooney directs, Clooney opines—but he winks at us while he’s at it. He’s in on the joke. We think we are, too. Costner never was."

din articolul Are We in the Midst of a Kevin Costner Comeback?
Mi-a placut comparatia din articol cu shiftul de stil U2. E o digresie smart, de tip pop culture. la fel ca si schimbarile politice in America, de la Reagan si Bush la Clinton si Obama. Si comparatia cu Clooney. Re: filme cu sport de ex, Costner are 2 pe teava, sa ne gindim la cel regizat de Clooney, Leatherheads, funny, ha, ha, nu e Coen dar e funny. Tin Cup ? da, Don Johnson e funny, si Cheech Marin, dar nu si golful in sine (stiti bancul...)Ia ginditi-va la Cary Grant vs. James Stewart sau , ti-ai putea imagina Vertigo cu Cary ? care n-ar pune botul la plot si ti-ar zimbi complice.
si acum cu look de Paul Newman in Color of Money
In 2012 Costner a reaparut pe History Channel cu Hatfieds & McCoys, filmat la noi ! A luat un Golden Globe si un Emmy. Tot anul trecut a aparut in noul Superman, Man of Steel ca Jonathan Kent, tatal adoptiv al lui Supe pe Pamaint. In filmul lui Donner din 1978 Jonathan Kent era Glenn Ford. QED.
Back to 2014. Jack Ryan: Shadow Recruit iese pe 17 ianuarie, pe 18 LMA Kevin C ! El si Branagh, cel 2 lucruri bune din film !

(Branagh ii explica lui KC cum filmul Dead Again ar fi fot mai de succes cu el :), nah discuta Henry V )
Noul action Besson-icTM, 3 Days to Kill vine in februarie (cum scria cineva pe imdb, "Was Liam Neeson too busy?". my thoughts exactly. Regizat de McG ! McG ? Acest macguyver al regiei :( OK, Costner is Taken !
Apoi un film sportiv, Draft Day in Aprilie. Si un nou film sportiv, la Disney, McFarland in noiembrie.
Totusi mie miscarile lui Costner nu mi se par asa smart, adica filmele alese, astea sportive ii vor lasa rece pe toti cei ne-americani, dar stiu ca are nevoie de bani pentru proiecte proprii (pe care vrea unele, sa le filmeze in Romania, so, yes !).
Un interviu cu KC de pe denofgeek, despre jack Ryan si nu numai...
cum vorbeam pe vremuri cu varu', gen: "-..Kevin Costner s-a intors ! -Da, ce, a fost plecat undeva ?".





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu