joi, 2 ianuarie 2014

Resolution (2012)

Resolution e unul din cele mai interesante horror-uri de data recenta, despre care am auzit/citit recent. Si s-a intimplat sa fie si primul film vazut de mine pe 2014 !!! Daca l-as fi vazut anul trecut l-as fi trecut ca horrorul anului, pt ca nu am vazut in 2013 vreunul sa ma dea pe spate ! Facut cu un buget minuscul, filmat pe red, cu 2 personaje absolut umane si funny, actori excelenti, aduce 2 nume noi in horror, regizorii debutanti Justin Benson si Aaron Moorhead (care l-a si filmat). Duoul deja arecidivat cu un horror filmat in Italia, numit Spring.
Nu vreau sa spoileresc mult, dar e un meta film, la fel ca si Cabin in the Woods. Doar ca acela avea buget, aici zici ca esti in la inceput intr-un univres intimist, gen Big Lebowski, cu un Dude legat de pat (Chris-Vinny Curran), de prietenul sau Mike -Peter Cilella), intr-o cabana dezafectata de linga o rezervatie indiana, pentru ca sa il lecuiasca de droguri.
Scris f inteligent (de Benson), Resolution are layere, si te iti da senzatii de frison deloc ieftine, referindu-se la povestea din poveste, cea dupa care suntem cu totii ahtiati sa alergam, sa ni se spuna. Mie personal mi-a placut mult povestea A, atasat de personaje. Dupa final va raspundeti singuri la intrebari. Si da, titlul are o dubla conotatie, de la rezolutie (decizie ferma), la rezolutia de film/video/hd.

premiul Mad Movies la Neuchâtel International Fantasy Film Festival 2012.
4 stele din 5, 8 /10.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu