marți, 20 aprilie 2010

Everybody's Fine (2009)

Everybody’s Fine e remake-ul american la Stanno Tutti Bene de Giuseppe Tornatore (1990), cu un tata pensionar vaduv care se duce sa-si viziteze copiii mari si dezamagire si singuratatea sa, cind acestia par a nu avea timp pentru el. Cu Robert De Niro, si "copiii sai", Drew Barrymore, Kate Beckinsale, si Sam Rockwell. De Niro joaca un rol de gen Jack lemmon, un om obisnuit intr-o drama gen superiorul About Schmidt. Un film trist, si despre singuratate…facut cam decaf de americani si regizorul englez (& scenarist), Kirk Jones, autorul lui Waking Ned Devine si...Nanny McPhee...
Aici De Niro si Marianelli, acolo Mastroianni si Morricone, si filmul se termina pe piesa lui Macca (I Want To) Come Home, care a fost nominalizata la Globul de aur, dar care are noima mult mai mult dupa ce vezi filmul…Parerea mea e ca fiind Miramax s-a dus de ripa la distributie din cauza dealului Weinstein/Disney (care era iar pe rol w/e asta)



"Relief" is the word for it. It's a relief to see Robert De Niro giving an honest, effective starring performance in a project that does not stink and that, in fact, rises to a respectable level of filmmaking proficiency. How long has it been ?
Michael Phillips-Chicago Tribune
3 din 5, 6 din 10
DVD extras: scene extinse si sterse, making of la piesa lui McCartney
*
ar trebui sa revad filmul lui Tornatore sa-mi dau seama cum se tine si care sunt diferentele esentiale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu