joi, 8 aprilie 2010

recuperari : Edge of Darkness (2009)

l-am pus la recuparari pentru cam mi-au trebuit 2 luni sa ajung sa-l vad in cinema, si asta final, la Patria, in ultima zi de rulare.
Comeback-ul lui Mel Gibson ca actor intr-un alt revenge thriller e excelent. Dur si intunecat si downbeat. Adaptarea miniseriei TV Edge of Darkness de Troy Kennedy Martin din 1985 (filmul i-e dedicat pentru ca Troy a murit anul trecut), relocata din Anglia in Boston. Scenariu de William Monahan si Andrew Bovell, regizat de Martin Campbell (care a facut si seria originala). Le-a iesit destul de bine, sunt incoerente si lucruri nepaluzibile dar atmosfera e ok si Gibson sufera asa cum stie el mai bine.
Ray Winstone excelent (initial in rolul sau, Jedburgh a fost De Niro, dar ela plecat duap vreo 2 zile de filmare, "pentru diferente creative"), la fel si Danny Huston as evil corporate man.
am auzit ca au fost destule probleme, re-shoots pentru mai multa actiune si cite e cit mai comercial, s-a renuntat la score-ul original si s-a creat unul nou, mai tensionat, de Howard Shore (cel din seria TV era excelent, Eric Clapton cu Michael Kamen)

3 1/4 din 5, 6 1/2 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu