vineri, 9 aprilie 2010

recuperari: I quattro dell'Ave Maria / Ace High (1968) Recuperari !

I quattro dell'Ave Maria (1968) e un tiltu mitic de spaghetti si al doilea film din seria Trinita, dar primul cu tenta comedie. De interes mai ales pentru prestatia lui Eli Wallach in rolul banditului Cacopoulos (!), acest film il are pe Bud Spencer la "and". Duo-ul format din el si Terence Hill, respectiv Cat Stevens (!-Hill) si Hutch Bessy (Spencer), plus negrul Brock Peters si Kevin McCharty as a a baddie. Giuseppe Colizzi (si co-scenarist) a regizat anterior primul film Trinita, Dio perdona... Io no! (1967) si ulterior Boot Hill, La collina degli stivali (1969)

La o durata de 2 ore, cu scene violente, include un shoot-out de revolutie mexicana si o schema de joc de ruleta falsificat destuld e imbirligata, plot de razbunare si batai cu pumnii cu Bud Spencer si sunetul clasic italienesc de pleosc, filmul e detul de inegal, cu marele atu, asul, Cacopoulos si pildele bunicului sau.

Wallach se pare ca se distreaza extraordinar, parodiindu-si personajul, de fapt am vazut filmul pentru el, dupa ce l-am vazut in Movie, Movie ! (1978) si anterior anul asta in Il bianco, il giallo, il nero (1975). Suporta vizionari repetate (de aia e si cult) si probabil creste, si ar fi crescut daca l-as fi vazut in copilarie, pe cind Hill & Spencer erau printre actorii mei preferati (pina pe la 12 ani)

Muzica de Carlo Rustichelli, dirijata de Bruno Nicolai, nu sare in evidenta.
3 din 5, 6 din 10 !
DVD; de la Paramount, chior, dublat in engleza. Format 2.35.1 , anamorfic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu