sâmbătă, 17 aprilie 2010

Harry Brown (2009)


Get Carter 30 years later ? Shiner ? Michael Caine e Harry Brown, un fel de Death Wish meets Mike Leigh, un fel de Grand Torino UK, mai bun decit The Brave One de o mie de ori, ultimul vigilante movie cu nume (a mai fost si unul cu Kevin Bacon, Death Sentence, copie palida de Death Wish dar degeaba). Ca old timer, Caine e excelent, desi nu foarte diferit de personajul Alfred, filmul are cote social, pe Sean Harris intr-o aparitie creepy de gun dealer junkie si o scena care face ca Drexl din True Romance sa fie de la Disney. Extrem de violent si self-righteous, cu ecouri de Taxi Driver.

Regia Daniel Barber, newcomer, autorul scurt-metrajului nominalizat la Oscar, The Tonto Woman. Liam Cunningham, rol mic dar bun si Emily Mortimer, politista, face oficiile de Jodie Foster. Soundtrack almbicat si dramatic.
premiul revistei Empire pentru cel mai bun film britanic al anului.
widescreen 2.35.1
extras; making of, scene taiate si extinse, comentariu cu Michael Caine si Daniel Barber (care discuta realxati si funny, cam prea funny pt graviatatea celor de pe ecran)
3 1/2 din 5, 7 din 10
dar sorry boyoz, cartierele rau famate proletare din UK nu sunt banlierurile franceze si favelele sud-americane, nici cele din Gomorra, si nici gun violence nu e asa in UK...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu