joi, 7 aprilie 2011

Cold Souls (2009)

o fabula fantastica din zona Being John Malkovich, Eternal Sunshine of the Spotless Mind si Adaptation, vazuta in deschidere la NEXT # 5. Filmul de debut al Sophiei Barthes (in parteneriat cu Andrij Parekh, DOP atasat si la scurt mtreajele anterioare si DOP la Blue Valentine si multe alte filme indie), se inspira dintr-un vis al lui Woody Allen, care si-ar fi vazut sufletul cit o nuca mititica. In Cold Souls Paul Giamatti, care se pe el (sau mai bine zis joaca un personaj numit Paul Giamatti), joaca in piesa Unchiul Vania de Cehov si se simte stors, citeste un articol in The New Yorker despre cum se poate scape de suflet si lasa in depozitare (The Soul Storage) storage, si se duce sa experimenteze aceasta chestie. Complicatiile care urmeaza includ un suflet de poet rus, un transer de suflete, un caraus cu constiinta, si o clatorie in Rusia la Sankt-Petersburg unde traficul de suflete la negru e un business solid.
-sofisticat, intelectual si voit prea rusesco-new-yorkez (Giamatii e un actor neurotic de tipul lui Woody Allen -ar fi putut fi un film de Woddy Allen si un WA bun !!!), dar spre final pierde sufl(et)ul !
premii (Giamatii la Karlovy Vary) si nominalizari la festivaluri (Sitges, Sundace, film de arthouse dar caruia ii lipseste ceva pentru a deveni cult !
cu David Strathairn, Dina Korzun, Emily Watson si frumoasa canadianca Katheryn Winnick in rolul rusoaicei starlete care vrea un suflet de actor american faimos.

3 1/4 din 5 ! 6 1/2 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu