sâmbătă, 2 aprilie 2011

The World's Greatest Lover (1977)

"My soul is on fire! Don't talk to me about money!"

(Rudy Valentine)

finally am vazut filmul lui Gene Wilder care-mi lipsea la "colectie" si la...cultura generala :) no, i won't get money for it and no, i won't get laid, so why should I see it ? :-)
Dupa recuperarile la Sherlock Holmes' Smarter Brother (1975) si Start the Revolution without Me (1970), ca si Rincocerii (1974, pentru American Theatre), dupa piesa de teatru a lui Eugen Ionescu, m-am pus la punct cu filmele lui Gene Wilder pe care nu le vazusem...s-a retras de atita timp incit nu se poate sa nu ti se faca dor de el


un riff la Seicul alb al lui Fellini, (de unde i-a venit ideea lui Wilder si l-a creditat pe Fellini pe generic!) si o comedie zanatica inegala scrisa, produsa si regizata (si jucata) de Wilder !, situata in perioada filmului mut in Hollywood, si bazata pe confuzie plus slapstick (Rudy Valentine vs. Rudolph Valentino), cu un Dom De Louise irezistibil si psihotic (seful studiourilor rainbow, Adolph Zitz), inconjura de 5 yesmen-i si un barbier pe care-l chinuie sistematic, cu o Carol Kane minunata, cu ochi mari si ingenua

si in roluri secundare un Danny De Vito pe care daca clipesti nu-l observi ;-)
Criticii din epoca au comparat filmul cu Young Frankenstein si l-au macelarit.
-logo-ul la 20th Century Fox parodiat excelent, muzica de John Morris, cintec "Ain't It Kinda Wonderful", compus de Wilder, cintat de Harry Nielsson care si apare in film !

format: 1.85.1 anamorfic
dvd extras: comentrariu cu Gene Wildr, mai eliptic putine exista, odata la 10 minute Gene comenteaza ceva
plus trailere la filmele sale, Sherlock Holmes' Smarter Brother, Frankenstein jr, Silver Streak si...The World's Greatest Lover !
3 din 5, 6 din 10 !!!

Un comentariu:

  1. Salut,

    Linku catre blogul asta apare ca review la acest film, daca si tu esti critic de film cumetere, sa dus pe pula cinematografia.





    .

    RăspundețiȘtergere