duminică, 24 aprilie 2011

RIP Kevin Jarre

nascut in 1954, fiul actritei Laura Devon. Kevin Jarre si-a luat numele de familie de la tatal adoptiv, compozitorul Maurice Jarre, devenind peste timp fratele vitreg al lui Jean Michel.
A murit la 56 de ani pe 3 aprilie de insuficienat cardiaca si imdb a dat stirea abia acum ! E trecut ca scenaristul filmelor Rambo (unde a scris doar story-ul), Glory si Tombstone (1993), unde a fost si regizorul original, inlocuit dupa 6 saptamini de productie de Kurt Russell (necreditat) si George Pan Cosmatos. Glory (1989) a fost nominalizat la Globul de aur pentru cel mai bun scenariu -filmul a luat 3 Oscaruri. Kevin era un pasionat de istorie, mai ales perioada razboiului civil. A scris scenariul la Glory, primul film despre soldati negri in aceasta epoca si cu greu a fost produs, pina la urma de Edward Zwick (si regizor), cu Denzel Washington in rolul principal. Jarre are un cameo in film ca un soldat alb.
"I never thought I could interest anybody in it. A Civil War epic, about black people? But I'd got really attached to the story.... I'd end up in tears when I got through writing."(
Kevin Jarre, 1990)

Scenariul sau la Tombstone ( original de 157 de pagini, la 120 poate fi citit aici), e dat ca exemplu de veridicitate istorica pentru Wyatt Earp, filmul nu exista decit ciuntit-problemele lui de productie sunt epice ! iar concurenta cu productia Warner a lui Kevin Costner/Lawrence Kasdan care a dat filmul lung si prost cit o zi de post ! i-a daunat la maxim ! Jarre mai e creditat ca producator la The Jackal si producator executiv la The Mummy (unde are credit de screenstory) si e autorul story-ului la The Devil's Own (1997, ultimul film al lui Alan J. Pakula), o alta productie plina de calamitati !
un necrolog din LA Times aici
Obituary-ul din TMZ a fost criticat pentu ca l-a creditat drept Kevin Jaffe, mentionind apoi, the Genius who wrote..." Sic-k

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu