marți, 12 februarie 2013

RIP Gerry Hambling

Gerry Hambling a fost monteur-ul lui Alan Parker la 14 filme, incepind cu Bugsy Malone, in 1976. A montat Midnight Express, Birdy, Mississippi Burning, The Commitments, si, cel mai notabil, "Pink Floyd: The Wall". Hambling a murit pe 5 februarie in Anglia la 86 de ani. Nominalizat la 6 Oscaruri, n-a luat nicunul. Trei premii BAFTA insa (Midnight Express, Mississippi Burning, The Commitments). Retras din 2003, de la ultimul Alan Parker (The Life of David Gale), pentru ca nu a acceptat sa monteze digital. Montajul sau la The WALL este la fel de revolutionar ca cel de la Citizen Kane, la vremea lui.
(Sir) Alan Parker (premiat ieri cu BAFTA pentru intreaga filmografie), isi aminteste relatia sa cu Gerry Hambling in The Guardian aici.
div>
"A French journalist once asked me if I used the modern editing techniques. I answered that I had a secret device that I found infallible: an old, old man with a grey beard. At one end I fed in film, per diems and single-malt whisky, and at the other end out came an immaculately cut film."

(Alan Parker)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu