joi, 7 februarie 2013

Rough Night in Jericho (1967)

din seria: am primit un dvd si l-am si vazut. Thx, Relu !
Rough Night in Jericho (1967) e un western B, cu un rar, de fapt unic Dean Martin bad guy. Si-nca ce bad guy. O bate de o da pe jos pe Jean Simmons, si trage de pe dupa stinci ca un las si un ticalos. Filmul isi ia si timpul sa urmareasca un schimb de priviri intre Martin si un castor. Nah, Dino ! ce schimbare de imagine fata de Matt Helm !
Eroul este George Peppard, secondat de veteranul John McIntire. Peppard are o bataie cu negativul Slim Pickens, acesta fiind specializat in lupta cu biciul, dar Peppard il capiaza cu ce gaseste prin sura (m-a dus cu gindul la Indiana Jones, iar unul din scenaristi, Boehm, a scris si Secretul incasilor, unde Charlton Heston este inspiratia totala pentru Indy). Destul de violent pentru un western american din epoca pre-Wild Bunch (cu urme de singe si impact de gloante!), si inca sub codul Hayes, mai ales ca e regizat de un oldschhol TV veteran.
regia: Arnold Laven (1922–2009) a facut peste 70 de filme si TV, a facut si razboiul alaturi de alti combatanti hollywoodienei precum Capt. Ronald Reagan, Capt. Clark Gable si Lt. William Holden. Specializarea sa au fost serialele: "The Rifleman" (1958), "Law of the Plainsman" (1959), "The Detectives" (1959) si "The Big Valley" (1965)).
Primul film al lui George Peppard sub contract la Universal (au urmat Tobruk, What's So Bad About Feeling Good, P. J si dupa ani si ani Peppard s-a intors la Universal dar la TV cu The A Team !) cu legendari profesionisti in echipa: imaginea Russell Metty (Touch of Evil, Spartacus, Madigan), scenografia Frank Arrigo si Alexander Golitzen (Spartacus), muzica, atmosferica, Don Costa (Madigan), scenariul Sydney Boehm (Secret of the Incas, The Big Heat, When Worlds Collide) si Marvin H. Albert (autorul lui Tony Rome), dupa romanul acestuia intitulat: The Man in Black.
De vazut mai ales ca o curiozitate pina si in acele vremuri, inegal, dar cu momente fascinante, si cu un Dean Martin total atipic !
dvd francez, cu titlul "Violence en Jericho". altfel, bare bones.
format: 2.35.1, anamorfic.

3 din 5, 6 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu