miercuri, 27 februarie 2013

David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)

Noul videoclip (si extras single) David Bowie de pe albumul The Next Day (care apare pe 12 martie) se numeste The Stars (Are Out Tonight) si este un filmulet ciudatel(care mie imi aduce aminte de The Hunger, Performance, si chestii de final din The man Who Fell to Earth). Nah, e normal, Performance (1970) fiind primul film clip eclectic, si filmul preferat al lui Tony Scott, care a regizat The Hunger, cu David Bowie si Catherine Deneuve. Iar co-regizorul acelui film (alaturi de Donald Cammel) este Nicolas Roeg, pe care am avut placerea sa-l intilnesc si intervievez la Cluj, la TIFF 2007. Roeg a regizat in 1976 The Man Who Fell to Earth, cu nimeni altul decit David Bowie in rolul sau preferat, alien, outlander, androgin. Clipul este regizat de Floria Sigismondi (care a facut filmul The Runaways-2010, biopicul trupei punk rock, dar si o tona de clipuri, printre care pentru Bowie, in 1997 "Little Wonder" si "Dead Man Walking". Imaginea este a lui Jeff Cronenweth (omul lui David Fincher, d.o.p. Hitchcock). Alaturi de Bowie in clip apare Tilda Swinton, ca sotia sa. Swinton a fost de mult timp vazuta ca un doppelganger al lui Bowie, v. populara pagina Tumblr a lui Nathaniel Baruch, "Tilda Stardust".
si mi-a mai adus aminte de imagini din This Must Be The Place al lui Sorrentino (Penn & MacDormand shopping si indoors).

clipul anterior de pe album, dupa o pauza muzicala de zece ani, si un infarct , la aniversarea de 66 de ani, Where Are We Now?, aici.
The Stars (Are Out Tonight) este o piesa mult mai upbeat. The Guardian mai da citeva clue-uri referitor la sensul piesei si mediatia asupra celebritatii.

Stars are never sleeping /
Dead ones and the living

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu