marți, 26 februarie 2013

Mama (2008/2013)

Mamá (2008) este un scurt metraj spaniol de 3 minute Andy Muschietti, care a dus la interesul lui Guillermo del Toro, pentru a-l dezvolta intr-un lungmetraj. Creepy, scary. iata originalul cu introducerea lui del Toro.

sau aici pe VIMEO. Acesta are si citeva cadre in plus fata de cel de pe youtube, si genric, deci vi-l reconmand pe acesta, de pe youtube, merita introducera lui del Toro.

C5 Fiction: Mama from Sebastian Sarraute on Vimeo.


Lungmeterajul MAMA (2013) il puteti vedea in cinema cu incepere de vineri 1 martie.
Regia: Andy Muschietti
Scenariul: Neil Cross, Andy Muschietti, Barbara Muschietti
Producător executiv: Guillermo del Toro
Cu: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier, Isabelle Nelisse
Guillermo del Toro prezintă Mama, un thriller care spune povestea a două fetiţe care dispar într-o pădure în ziua în care părinţii lor sunt ucişi. Când sunt salvate câţiva ani mai târziu şi încep o nouă viaţă, fetele descoperă că cineva sau... ceva tot vrea să vină după ele... să le învelească seara la culcare.

Chiar daca filmul lui Muschetti, in debut de lungmetraj e plin de clisee, si ghoststory-ul din spate nu e prea original, creatura e creepy si filmul e extrem de eficinet pentru o prima vizionare. Ajutat si o credibila Jessica Chastain in goth mood (pe ecrane acum si in Zero Dark Thirty, pentru care a fost nominalizata la Oscar) si de cele doua copile care sunt foarte bune, iti revii cu greu din rasuflare. Extrem de bine facut, cu valori de productie eficiente, nu ieftine), mi-a adus aminte de filmele horror mai bune recente, valul spaniol (Orfanato, produs tot de del Toro) si probabil mai interesant decit ce face del Toro azi, anume Pacific Rim, care seamana cu un Transformers. Si de Orphan, si de Insidious, care mi s-a parut ca au avut ceva de spus. Dupa ce filmul se termina, iti dai seama ca te-a facut si cam asta e si ideea. Nu ramii cu ideea ca ai vazut Shining, dar e un ride plin de adrenalina !
3 din 5, 6 din 10 ! (Ian 2014: am revenit asupara postului si ii scad o juma de steluta, deci:
2 1/2 din 5, 5 din 10 (actul 3 e prost, si atmosfera creepy functioneaz ape moment, in retrospect as putea fi chiar mai critic)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu