luni, 4 februarie 2013

Silver Linings Playbook (2012)

Silver Linings Playbook (in rom. Scenariu pentru happy-end) e un soi de The Descendants de anul asta, combinat cu ceva de Blue Valentine, plus un pic de Woody Allen meets Neil Simon, screwball comedy, love story, si un feelgood uplifting (silver linings, nu ?) , noul opus al lui David O. Russell, nu scenariu original ci dupa un roman de Matthew Quick.
acuma, pe filiera Ordinary people si Little Miss Sunshine, asta nu e film de nominalizat la 8 Oscaruri. Mai mult decit atit, este primul film in 31 de ani de Oscar care e nominalizat la toate cele 4 categorii de actorie (rol principal masculin-Bradley Cooper, rol secundar masculin-Robert De Niro-prima nominalizare in 21 de ani, de pe vremea lui Cape Fear !!!
,
rol principal feminin-Jennifer Lawrence -fata din Hunger Games), si rol secundar feminin-australianca Jacki Weaver, care a mai fost nominalizata si acum doi ani pentru rolul din Animal Kingdom).
David O. Russell e un regizor ciudatel cu modele in Hal Ashby si Robert Altman, al carui singur film "normal" a fost comanda Three Kings, in rest a facut acelasi tip de comedii romantice zanatice cu personaje disfunctionale (Spanking the Monkey, Flirting with Deaster, I Heart Huckabees) si a revenit in atentia Oscarurilor cu The Fighter in 2010 (cronica mea aici).
In SLP Russell pulls a Payne ;), povestea unui individ bipolar (Cooper), suferind din dragoste, care primeste o noua sansa. Combinatia de personaje ciudate, scene colerice, cu cele upbeat, basseball si dans, il fac un film american desavirsit,un I heart SLP. Nimic special altfel. Am vazut mai bune in acest gen. Sau poate ca ma astepatam eu la mai mult-e.
Jennifer Lawrence a primit deja Globul de Aur si premiul breslei (SAG), si este favorita la Oscarul feminin de anul asta.
3 din 5 / 6 din 10
Soundtrack
Cooper & Lawrence danseaza ca in White Nights, Barysnikov si Hines (sic), muzica de Danny Elfman, dar soundtrackul e la greu cu piese refentiale, care de care mai romantice: de la Stevie Wonder (My Cherie Amour) , la MonsterMash (cu CrabCorps), Goodnight Moon (Ambrosia Parsley The Elegant Too), Hey Big Brother (Rare Earth), Girl From The North Country (Bob Dylan & Johnny Cash), The Moon Of Manakoora (Les Paul & Mary Ford), la West Side Story (cintat de Dave Brubeck Quartet, care mai au si Unsquare Dance), si trece pe partea mai heavy la Led Zeppelin (What is And What Should Never Be), Jack White , Alabama Shakes , Eagles Of Death Metal. Piesa Silver Lining e cintata de Jessie J.
Metallica si Megadeth sunt mentionate doar verbal :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu