marți, 18 octombrie 2011

Vanishing on 7th Street (2010)

Brad Anderson e un regizor foarte versatil, a inceput cu filme romantice dar a devenit cunoscut in genul horror/thriller (Session 9, Masinistul (am postat cronica mea de la premiera aici), Transsiberian), dar lucreaza si in seriale (de la The Shield, la The Wire, Treme si Boardwalk Empire) si serii/antologii horror (un episod din Masters of Horror, anume Sounds Like-2006 si unul in Fear Itself-anume Spooked-2008). Dar acest proiect, cu titlu insipid, Vanishing on 7th Street (de la Cehov by Malle, Vanya on 42d Street la Across the 110th Street), e un mix intre The Mist si un episod Twilight Zone/Outer Limits, ca un mediu-metraj at best, labartat la lungimea unui lung metraj, si ca o povestire timpurie de Stephen King. Probabil ca scenariul(Anthony Jaswinski) e de vina, ca nu aduce mult peste premiza si misterul initial.
Poate si castingul e de vina, pentru ca nici unul din cei trei actori nu m-a convins. Hayden Christiansen e skleepwalking, Thandie Newton e patetica si John Leguizamo isteric si mumbling, si daca nu-ti pasa de personaje, atunci cum poti sa empatizezi sa vezi cine cind va disparea si cine va supravietui ?
pericolul e nenumit, nedefinit, SPOILER: e chiar Intunericul !
efectele de intunecime sunt chul, sound designul creepy, dar nu e suficient.
*The score is composed by Spanish song writer and composer Lucas Vidal and is his first theatrical feature film soundtrack
"
Anderson has made a zombie movie without the zombies."

(Owen Gleiberman -Entertainment Weekly)

-un interviu cu Anderson despre cum a filmat in Detroit si alte proiecte, aici:
"If you're doing an apocalyptic movie, Detroit's the place to go."(
B.A).
-asteptam Jack, All Lost Souls si Concrete Island, reuniunea lui Anderson cu Christian Bale, dupa Machinista, adaptarea unui roman considerat nefilmabil de J.G. Ballard !
2 1/2 din 5, 5 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu