duminică, 7 septembrie 2008

Eurasia ziua 1

sunt in Astana, capitala Kazahstanului si astept sa inceapa cermonia de deschiderea festivalului EURASIA, la palatul nou, o Piramida, numit Palatul pacii si concordiei, unde apoi se va da TULPAN, care a primit premiul Un Certain Regard.
s1600-h/pyramid.JPG">a href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjo0oYZP6Gp1Q0cTf2KDL_twjpbAcx5mfVx72ooP8XzO4VMZ7jYN1jq08uFd6wW2gz82u_Wq40Zuny5_xA7PEwdBdA131GgFBIiwbx7nqWDNETpVNmkJCaGpEXSiAiMRVVZ_lh_riea_2-0/>
Am zburat ieri cinci ore din Istanbul (cu Indiana Jones si imparatia de cristal pe monitoare si in casti, schimbam canalul si il auzeam pe Harrison in turca), la o diferenta de fus orar de trei ore, am ajuns la 3 dimineata si pina ce m-am cazat la un hotel fabulos, cu lifturi interioare, s-a facut 5. Am ratat o conferinta de presa Timur Bekmantov (nu pot sa-l pronunt , nici sa-l scriu corect) pentu a ma plimba pe jos prin noua capitala a Kazahstanului, care implineste acum 10 ani. Eurasia aduna filmele din toate republicile fost sovietice din zona (Uzbekistan, Kirgistan, Tajikistan, Kazahstan), si e acum la a 5-a editie, mutata din Alma Ata (Almaty) la noua si faloasa Astana. Situata spre nord, dincolo de mijlocul imensei tari, in plina stepa, Astana e cel mai nou oras din lume, bogat, cu bulevarde largi, copaci plantati recent, zgirie enori si cladiri cu cupole albastre.





Descris intr-un articol ca Las Vegas reimaginat de arhitectul lui Hitler, Albert Speer, e o poarta spre Asia si orient dar e si european. se vorbeste ruseste si comunitatea rusa e destul de mare, in rest sunt mongoli. Iti trebuie viza si Borat nu e un subiect de conversatie,. Totusi, Jagshimash.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu