sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Revanche (2008)

Revanche e nominalizat la Oscar pentru cel ami bun film strain alaturi de Entre Les Murs, Bahir, Gruparea Baader Meinhof si japonezul Okuribito/Departures. Intrarea Austriei, (in continuare nimeni nu stie ce s-a intimplat cu Gomorra !?). Drama care a fost vinduta ca revenge thriller e mai bun decit ma asteptam, dar n-are nici o sansa in fata filmelor canneze (Entre les..., Bashir).


afisul care indeamna la non-vizionare, exemplu de marketing austriac!

Interesant e ca Variety l-a placut dar Hollywood Reporter nu. Premiera la Berlin anul trecut, in cadrul sectiunii Panorama, unde a luat premiulEuropa Cinemas pentru cel mai bun film european. Premiul pentru cel mai bun film strain la recent incheiatul festival de la Palm Springs. Scenariul si regia, Goetz Spielmann. Nu are muzica, actorii sunt excelenti si filmul porneste la un drum de unde se intimpla altceva si devine mult mai interesant. O scena de sex brutal si viguros, si mult efort fizic la propriu din partea protagonistului Johannes Krisch, a carui mustata il face sa semene cu Franco Nero si Raimund Harmstorf.


Tamara (Irina Potapenko), produs de "import/export"



Ideea e ca tunci cind arunci o piatra in apa, cercurile care se formeaza duc departe ! Metafora nu atit de subtila, dar care foloseste filmului, care are mai mult suflet decit austriecele obisnuite ! Recommended !
8 din 10, 4 din 5.

Un comentariu:

  1. cel mai bun film vazut anul asta! scenariul excelent, de o sensibilitate rara, si nu numai pt un film austriac..are un aer frantuzesc...

    te rog fa-ti o casuta cu search ca am innebunit pana am gasit cronica ta la film...sunt multe texte pe care banuiesc ca cititorii blogului tau le-ar reciti si nu au timp sa scroleze la nesfarsit:)

    RăspundețiȘtergere