joi, 9 decembrie 2010

Steve Vai redux !





Steve si-a dedicat concertul lui John Lennon. A cintat o piesa pentru el, semana cu Feelings dar se cheam Lotus Feet si e de pe Real Illusions: Reflections. A povestit ca pe 8 decembrie 1980, cind avea 20 de ani si era in turneu cu Frank Zappa, dupa concert s-au dus backstage si cineva le-a spus ca Lennon a fost impuscat.
well, the world reverberates in weird ways, pe 8 decembrie 1990 eram la Palatul Copiilor la un memorial John Lennon, spectacol PMT al lui Florian "Motu" Pittis, dedicat la 10 ani de la moartea lui Lennon. Cu unii din prietenii de azi nu ma stiam atunci, dar eram in aceiasi sala. Cu unii din prietenii de atunci nu ma mai vad. Motu nu mai printre noi de acum 3 ani. Life, ain't it ?
Iar azi la masa, la restaurant, din senin, intr-o serie de cintece italienesti, s-a inserat IMAGINE, varianta originala Lennon. Tocmai ce postasem piesa pe blog cu 2 ore inainte...



ascult acum Tender Surrender de pe Where the Wild Things Are, cel mai nou disc al lui (2009), de cind l-am vazut prima oara pe Steve in 2000, la Sala Palatului (15 aprilie 2000, a date 2 remember), s-a concentrat pe faza Evo, pe G3, pe simfonic si jazz. Intr-o decada a scos doar trei albume cu materiale originale, toate mai pretentioase decit etapa anterioara, Real Illusions: Reflections (2005, Sound Theories Vol. I & II (2007) si Where the Wild Things Are (2009).
in 2005 am scris un material despre el pentru cartea prietenului Radu Lupascu, "Pe urmele lui Hendrix".

concertul de asta seara a fost cam scurt dar vazut din primul rind, extram de intens si colorat. Au contribuit si fetele de la quartetul Passione, si-n primul rind, violonista nr. 1, Diana, imbracata rock :) si zimbind tot timpul,
uitindu-se fix la Steve. iar eu de la ea la el, etc...

Am ajuns la Freak Show Exccess...cu un excelnt solo de bass,
Steve n-a cinta foarte mult dar piesele au fost interesant orhestrate, la For the Love of God m-a dus gindul al Michael Kamen si BoB Ezrin si ce au facut ei pentru Dream On de Aerosmith, etc. La un moment dat i s-a dus sunetul la chitara pe piesa, asa ca a cintat-o la encore, cu toata sala in picioare.

Sala Palatului, plina ochi, sound bun in fata, nu stiu cum s-a auzit in spate dar cred ca Ok.



thx Ernesto :)
articolul extins /cronica va aparea pe hboclub (linkul il adaug cind e postat!) acum e aici :-)

Un comentariu:

  1. Wow dinosaurii rock nu mor.. se muta pe plaiuri mioritice ! Banuiesc ca Steve n-are simtul absurdului sa intzeleaga cit de mult l-ar fi luat Frank la misto... diferentza dintre a spune ceva cu imperfectii si a avea tehnica dar total fara continut..

    RăspundețiȘtergere