luni, 8 octombrie 2012

Sitges 45: The Lords of Salem

Rob Zombie did it again. shocking the world that is. Al cincilea film al rockerului shock il are in centrul sau pe sotia sa, Shari Moon Zombie, blonda cu dreadlocks, acum in rolul unei ziariste rock radio in Salem. Un soi de riff la Rosemary's Baby,
The Lords of Salem mai are elemente de Prince of Darkness (John Carpenter) si The Beyond al lui Lucio Fulci, complet cu imagini soc satanico-catolice, care vor face deliciul spaniolilor, cu siguranta. Rob Zombie nu a venit la Sitges (l-am vazut insa live anul trecut la Viena), unde filmul e prezentat in sectiunea Official Fantàstic Galas, in schimb au venit actritele Dee Wallace (care ieri a prezentat proiectia speciala aniversara E.T., v. pe feeder aici) si Meg Foster.
Soundtrackul, extrem de interesant, atmosferic, de John 5, contine o piesa ciudta si paroxistica, bazat pe rifful din Venus in Furs al Velevet Underground, compusa de Lou Reed, si care niciodata nu va mai fi la fel. Shiny, Shiny, shiny boots of leather... la fel All Tomorrow Parties. tot Velevet U. Reqviemul de Mozart, Bach, Rush (cu The Spirit of Radio), si o piesa compusa de Bruce Springsteen, completeaza acest film ciudat, intunecat, care va fi greu de distribuit si care ii va adinci reputatia controversata a lui Rob Z. In schimb ca regie si atmosfera, nu ai ce sa ii reprosezi. Bazat initial pe piesa sa, Lords of Salem. Cu un soi de Nico hippie in rolul Rosemaryei si cu influente Jess Franco.
Tot azi e prezentat in Competitie Sightseeres de Ben Wheatley, pe care l'am vazut insa la Cannes.

Si diseara concert Claudio Simonetti (pour les connaiseurs:), PER LA PRIMERA VOLTA EN ESPANA.
a continuar aqui....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu