joi, 26 noiembrie 2009

Festival du Film Francais: noaptea horror/fantastic

azi incepe Festivalul filmului francez, esitaia a XIII-a, cu Cendre et Sang pe care
l-a filmat in Romania Fanny Ardant. Si se incheie cu emotionantul-cald Concert al lui Radu Mihaileanu (despre care am scris aici). Ambele sunt coproductii romnao-franceze, fapt cu totul nouveau pentru le festival !
Intre Tavernier inedit (sa va duceti sa vedeti In the Electric Mist daca l-ati miss'd), Charlotte Gainsbourg si Charles Berling, simbata noaptea (28 noimebrie)este LA NUIT DE FANTASTIQUE. Un fel de Halloween, cu o luna intirziere si francofon. Alloween. Sans H. ;-), Adele H.
Program: ora 19; Black Moon de Luis Malle, din 1975. O tzacaneala pe care am vazut-o tot la Elvira Popescu acum eshpemiide ani(unde se tine La Nuit...), un fel de Alice in tara Minunilor meets Giger. Reverie fantastica ! E bine ca e primul film, ca mai la noapte era mai greu !
o cronica utila aici:

ora 21: Eden Log de Franck Vestiel (2007)
un SF intunecat a la Jenunet/Caro dar mai aproape de Pandorum,
cronique de moi ici, ALD did not like...
in fine ora 23, LA HORDE de Yannick Dahan si Benjamin Rocher (2009)
asta vroiam sa-l vad, sau vreau sa-l vad...zombi, apocalypse, pac pac, ceva hommage Carpenter ?

la 1 noaptea LES REVENNANTS de Robin Campillo (2004)
un alt zombi muvie, mai timpuriu pt valul de horror francais-epouvante, facut de monteurul lui Entre les murs (liasons ?, or fi elevii de acolo in viitor, futur futil)

nu inteleg de ce se incheie seara cu Nota zero la purtare al lu Jean Vigo din 1933, care e si mediu metraj, si comedie, si deloc pe genul fantastic.
dar lasa ca dau eu la the LIGHT cel mai horror camembert francais, nah, Bordeaux,
MARTYRS, pe 14 decembrie la ALDMOVIELIGHT.

Un comentariu: